perjantai 13. syyskuuta 2013

Tokaluokkalaisten oma satu

Kakkoset ovat parin viikon aikana työstäneet omaa tarinaansa. Homma on toiminut näin:

Ensin oppilaat piirsivät Paint-ohjelmalla kuvia. Tuli muuten hienoja! Ohjeena oli luoda jotain, jonka ympärille voisi keksiä tarinan. Kuvat tallennettiin luokan verkkokansioon.

Minä kävin kopioimassa kaikki kuvat ja liitin ne Word-tiedostoon. Pienensin kuvat postimerkkikokoisiksi ja siirsin niin, että vain yksi kuva oli sivulla. Lisäsin tyhjiä rivejä jokaiselle sivulle ja tulostin kaikki värillisinä.

Annoin koko nipun kakkosten omalle opettajalle. Paria päivää myöhemmin minulle palautettiin kasa, jossa jokaisen kuvan alle oli käsin kirjoitettu siihen liittyvä tarina. Toisilla pidempi, toisilla lyhyempi.

Seuraavalla tvt-tunnilla katsoimme kuvat läpi. Olin jo lisännyt ne PowerPoint'iin ja tarvittaessa muuttanut dian taustan värin sopimaan kuvaan. Osa kuvista oli sen muotoisia, ettei niitä saanut kauniisti levitettyä dian kokoiseksi. Minä luin ääneen jokaisen tarinan ja oppilaat olivat innoissaan.

Ensi viikolla on tarkoitus äänittää jokaiseen diaan siihen liittyvä tarina. Muistan, kun vuosia sitten minun piti saada lisättyä ääntä PowerPointiin yhtä kansainvälistä projektia varten ja luulin sen olevan kovin vaikeaa. Mitä vielä, toiminto on valmiina ohjelmassa!

Äänitykset voi laittaa käynnistymään automaattisti ja diat siirtymään myös automaattisesti eteenpäin, kun äänitiedosto on loppunut. Kun diat vielä siirtyvät jotenkin näyttävästi eteenpäin ja joku tekee hyvän kansikuvan, on kakkosten oma satukirja valmis! PowerPointista se on myös helppoa tulostaa oppilaille paperiversiona.

Ehkä meillä joskus vielä on on iPadeja tai vastaavia, mutta tällä hetkellä työskentelemme vielä näillä pc:eillä ja niiden tarjoamilla ohjelmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti