keskiviikko 13. elokuuta 2014

Sanomapro:ta ja muuta

Tänään toisen luokan oppilailla oli syksyn ensimmäinen tvt-tuntinsa. Ja mikä hienointa, kaikilla koulumme kolmella alimmalla luokka-asteella on tvt-tunti järjestetty tänä lukuvuonna niin, että sekä heidän oma luokanopettajansa että minä olemme läsnä tunnilla. Tämä mahdollistaa sen, että joskus puolikas ryhmä tulee tällä viikolla ja toinen puolikas ensi viikolla minun luokseni, toisten ollessa oman opettajansa kanssa tervetulleella jakotunnilla. Toisaalta epäilen, että tulemme yleensä aina olemaan molempien opettajien voimin auttamassa koneilla olevia lapsia.
 
Tämä järjestely mahdollistaa toisaalta vaikka mitä. Toinen opettaja voi lähteä luokasta osa oppilaista mukanaan vaikka kuvaamaan jotain. 
 
 
Tänään annoimme lasten mennä ensin oman luokkansa sivuilla olevista linkeistä minne vain.
 
Noin viidentoista minuutin kuluttua olin ennättänyt lisätä sinne uuden linkin, joka johtaa Sanomapro:n sivuille. Näytin valkokankaalla, miten oppilaat kirjautuvat sinne ja kerroin oppilaiden salasanan. Luokkakohtaiset salasanat pysyvät vuodesta toiseen näköjään samoina.
 
Lopputunnin ajan kakkoset seikkailivatkin sitten vapaasti käyttämiemme kirjasarjojen verkkotehtävissä. Erityisen kiinnostavia tuntuivat olevan matikantehtävät. Moni kyllä meni myös Kirjakuja-sarjan sivuille, jossa on hauska kaupunki täynnä eri luokka-asteiden tehtäviä.

 
Lapset lähtivät hyvällä mielellä kotiin! Lähetin vielä sen jälkeen kaikille koulumme huoltajille Wilma-viestin, jossa kerroin eri luokkien salasanat. Eihän sillä ole mitään väliä, jos joku tekee jonkin muunkin luokka-asteen tehtäviä! Hyvää eriyttämistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti