tiistai 29. huhtikuuta 2014

Koodaustunti

Perjantaina olin jo kokeillut koulumme ykkösten kanssa Koodaustunti-sivustoa. Siitä innostuneena kakkosilla oli ihan sama sisältö omalla TVT-tunnillaan tällä viikolla.
 
Tässä on koodaustunnin sivuilta kopioitua tekstiä:
 
"Koodaustunti on yhden tunnin mittainen johdatus tietojenkäsittelytieteeseen, joka toteutetaan haluamanasi ajankohtana. Koodaustunnin tarkoituksena on tutustuttaa "koodaamiseen" ja tehdä sitä arkipäiväiseksi. "
 
 
Koodaustunti-sivulla on kaksikymmentä tehtävää, joissa pelaajan pitää keksiä, millä kehoituksilla pelihahmo siirtyy oikeaan paikkaan. Esimerkiksi "siirry eteenpäin" tai "käänny vasempaan".
 
Jotain häikkää sivuston suomennoksissa vielä on, sillä kehoitteet tulivat milloin milläkin kielellä. Tehtävissä pystyi kuitenkin etenemään ymmärtämättä ohjeita. Onneksi nuo koodikehoitteet olivat aina suomeksi. 
Kakkoset pelasivat pareittain, sillä koneita ei riitä kaikille. Opettajana valvoin, että kaikki saivat vuorotellen käyttää hiirtä ja että parit miettivät yhdessä juttuja.


 
 
Minun pöydälläni sijaitsevalla koneella pelaavien oppilaiden sivu näkyi valkokankaalla. Kehoitin välillä kaikkia katsomaan siitä, kun selitin jonkin kohdan.

 
Yksi oppilaspari toiselta luokalta pääsi läpi kaikki kaksikymmentä tehtävää. Me kaikki pelasimme kirjautumatta, joten omia tehtäviä ei pääse jatkamaan myöhemmin.

 
Koodaustunnilla on paljon nimekkäitä yhteistyökumppaneita:  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti