maanantai 11. marraskuuta 2013

Saarella

Olipa huima viikon aloitus! Kakkosilla oli tvt-tuntinsa ja tänään pelattiin Saarella-peliä!
 
 Minä näytin oppilaille pelin sivuilta löytyvää ohjevideota samalla, kun koulunkäyntiavustaja availi koneita. Olin vähän myöhässä tunnilta annettuani ohjeita toista opettajaa sijaistamaan saapuneelle henkilölle. Vähän arvelutti aloittaa peli, kun tuntia oli jäljellä vain 35 minuuttia, mutta ryhdyimme kuitenkin toimeen.  
 
 
 Katsottuaan videon oppilaat menivät pareittain tietokoneille. Minä käynnistin pelin. Tänään tosin oli jotain häikkää, eikä Start-nappula tullut heti esiin. Päivitin sivun pari kertaa ja tilanne korjaantui. Peli on tällä hetkellä "open beta" -vaiheessa, eli palautteen pohjalta peliä kehitetään eteenpäin. Kommentit voi lähettää osoitteeseen info@eduplus.fi.
 

 
Oppilaat alkoivat sitten pelata. Me aikuiset kommentoimme ihan vähän, mutta tolkuttoman hyvin näinkin nuoret pelaajat osasivat keskustella keskenään ja tehdä oikeita päätelmiä pelin kulusta.

 
 
Katselin välillä vähän huolissani kelloa, mutta onneksi peli eteni hyvin. Aloin jossain vaiheessa ihmetellä suurta onnellisuuspistemäärää. Sentään vasta tokaluokkalaiset pelaamassa! Mutta niin siinä kävi, että kakkosluokkalaisten ensimmäinen Saarella-peli päättyi pistemäärään 257!

 
Välitunnille päästiin 2 minuuttia myöhässä. Ei kuulemma haitannut. Yksi pojista tuli vielä kysymään, että "mitä siihen tietokoneeseen pitää kirjoittaa, jotta pääsee pelaamaan kotona?".


 

4 kommenttia:

 1. Meillä oli hieman toisenlainen kokemus Vuorenmäessä 3B:n kanssa. Käytössä oli jokaisella oppilaalla koulun ihkauudet iPad Minit. Annoin lyhyen alkubriiffauksen ja aloimme pelata. Yleisin kommentti oli: "Tää peli lagaa."

  Lagaa tai lagii on nykyilmaus sanalle jumittaa. Pelin palvelintehot eivät vielä aina tunnu riittävän. Meilläkin oli tuo Start -nappulaongelma jne. Oppilaat kyllä tykkäsivät. Pelkkä iPadin pitäminen kädessä on tietysti hienoa.

  Parempi tuuri ensi kerralla. Emme lannistu vaan kokeilemme uudestaan. Hienoa, että teidän koemuksenne ovat olleet noin hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna ihmeessä palautetta Linnasen Jerelle, info@eduplus.fi! Tässä vaiheessa on tärkeää saada mahdollisimman palautetta, sekä hyvää että huonompaa!

   Poista
 2. Kiitos Sari taas hienosta blogikirjoituksesta, kiva lukea että noin pienetkin osaavat niin hyvin!

  Nopea kommentti Esalle: peli on tarkoitettu pöytäkoneilla pelattavaksi ja iPad appi tulee vasta Educa-messuille. Peli kyllä toimii padin selaimen kautta, mutta ei mitenkään kauhean hyvin! Kannattaa siis ehkä odottaa padien kanssa, että saarella tulee App Storeen - ilmaisena tietysti.

  Meillä on myös ollut tilapäisiä ongelmia palvelimien kanssa, koska pelaajia on ollut enemmän kuin osasimme odottaa. Voi siis olla että ongelma johtui myös tästä. Olemme joutuneet nostamaan palvelimien kapasiteettia jo viisi kertaa - viimeisin tieto oli että palvelimen läpi kulki 1,8 miljoonaa viestiä yhden päivän aikana! :)

  Kiitos kommenteista ja tästä on hyvä jatkaa kehitystyötä :)

  VastaaPoista
 3. Hyvähän se vaan on kun intoa piisaa. Kiitos kuitenkin tarkennuksesta. Ongelmana meillä on Kirkkonummen ns. Citrix -ympäristö, joka ei myöskään toimi Saarella pelin kanssa. Näin siis pöytäkoneet ja kannettavat ovat poissuljettu. Ipadit ovat ainoa suht toimiva ratkaisu. Appia odotellessa.

  VastaaPoista