maanantai 18. marraskuuta 2013

Ekapeli

Koulumme eskarit ja ekaluokkalaiset aktivoituivat viime viikolla Ekapelin suhteen, joten päätin tarkistaa kakkosluokan tilanteen. Olin autuaasti unohtanut oman salasanani, mutta sain sen nopeasti sähköpostiini.
 
Olin lisännyt nämä nykyiset tokaluokkalaiset jo viime lukuvuonna jo Ekapelin pelaajiksi. Luvat perheiden kanssa oli siis hoidettu jo silloin. Ainoastaan yksi uusi oppilas oli ilman tunnuksia. Tulostin hänelle kotiinvietäväksi esitteen ja lupalapun.
 
Muutin samalla ryhmän nimen ekaluokkalaisista tokaluokkalaisiksi ja tulostin itselleni paperin, jossa näin kunkin pelaajatunnuksen, eli oppilaan valitseman kummituksen, prinsessan, avaruusmiehen tai jonkin muun. Vähän huoletti, miten kirjautuminen sujuu monen kuukauden tauon jälkeen, mutta kaikki meni hyvin. Olin jo edellisellä viikolla lisännyt jokaisen koneen näytölle pikakuvakkeen Ekapelin sivulle. Kirjoitin jo ennen tunnin alkua oman sähköpostiosoitteeni ja salasanani jokaiselle koneelle. Se tässä on työlästä! Meitä on monta eri opettajaa käyttämässä samaa ohjelmaa näillä samoilla koneilla, joten en oikein kaiketi voi vain tallentaa salasanaa.


Oppilaat löysivät hienosti oman pelaajahahmonsa ja kirjoittivat pelaajatunnuksensa. Ja niin päästiin taas pelaamaan. Eroa kevääseen oli se, että lapset menivätkin nyt jo Sujuvuus-peliin. En ollut ihan varma, onko se jo liiankin vaikeaa joillekin, mutta hyvin kaikki selviytyivät. Tosin heikoimmat lukijat olivat aika kovilla ja liikehtivät vähän levottomasti jakkaroillaan yrittäessään lukea ja ymmärtää lukemansa.

Puolessa välissä, eli noin 20 minuutin jälkeen, vaihdettiin oppilasta. Lapset istuivat koneilla siis pareittain. Osa teki tehtäviä yhteistyössä, kuulokkeet jakokappaleen avulla molempien korvilla. Jossain tapauksissa taas vuoroaan odottava mietti selvästi ihan muita juttuja. Ja se vielä ilman vanhempien lupaa oleva oppilas pelasi kirjautumatta, eli myös hän pääsi kokeilemaan tehtäviä.

Ekapelin tehtävät ovat sen verran haastavia, että 20 minuuttia on ihan hyvä aika tehdä. Täysi oppitunti olisi varmaankin liian pitkä aika jaksaa keskittyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti