tiistai 1. lokakuuta 2013

Sadun äänitys

Eilen meillä oli taas mainio avustaja mukana tunnilla, joten päätin, että on aika äänittää kakkosten sadun äänet! Tokaluokkalaiset olivat siis kirjoittaneet aiemmin Paint-ohjelmalla piirtämiin kuviinsa oman opettajansa kanssa tarinan. Kutakin kuvaa oli ollut piirtämässä kaksi oppilasta, joten siihen liittyvä sadun pätkäkin luettiin puoliksi.

Jaoin aluksi paperit pareille ja he päättivät, miten jakavat tekstin keskenään. Osa ei saanut selvää omasta käsialastaan, joten päädyin kirjoittamaan joitain pätkiä puhtaaksi. Kun pari oli käynyt näyttämässä minulle, että juttu oli jaettu ja luettavissa, he menivät tietokoneelle Papunet'in sivuille. Sinne ei tarvitse kirjautua, joten se soveltui hyvin tunnin jatkoa ajatellen.

Oppilaat nimittäin tulivat sitten tarinan mukaisessa järjestyksessä minun luokseni ja äänitimme pätkän satua Audacity-ohjelmalla. Kuuntelimme sitten heidän äänitteensä heti perään. Oppilaista on aina hassua kuulla oma ääni "nauhalta". Sitten seuraavat lähtivät tietokoneeltaan, edelliset menivät sille ja seuraava kohta äänitettiin.

Kakkosille oli TODELLA haastavaa olla hiljaa koko tunti. Mutta sitäkin on välillä hyvä harjoitella. Toisille luokille se on helpompaa, toisille vaikeampaa. Kun äänitys alkoi, kuulutin aina "HILJAISUUS!" ja sitten aloitimme. Äänitysten välillä sai vähän jutella vieruskaverin kanssa. Ja sitten piti taas olla hipihiljaa. Hyvin äänitystunti kuitenkin sujui! Ilman avustajaa en olisi kuitenkaan yrittänyt tehdä tätä näin, että koko luokka on samassa tilassa missä äänitys tapahtuu.

Minä tulen editoimaan äänet kuvien kohdalle, mutta en ole vielä ihan varma, millä ohjelmalla. Olin ajatellut PowerPoint'ia, mutta ehkä teenkin näistä elokuvan! Kerron, kunhan keksin mitä teen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti