maanantai 19. elokuuta 2013

Kirjautumista ja Hertan maailmaa

Kakkosilla oli tänä aamuna ensimmäinen tämän lukuvuoden tvt-tunti. He kävivät jo ensimmäisellä luokalla luonani kerran viikossa, joten moni asia oli tuttua ennestään. Tosin ekalla luokalla minä avasin aina koneet valmiiksi ja kirjauduinkin (aika urakka, sentään 10 konetta), mutta tänään he tekivät sen itse.

Näytin ensin projektorilla kirjautumisen. Ctrl+Alt+Del...


Käyttäjätunnus ja salasana on sama kaikille oppilasverkon koneille ja ne lukevat pysyvästi taululla. Näytin myös, miten työpöydältä etsitään koulun pikakuvake, mennään etusivulta luokkien sivuille, muistetaan valita nyt jo tokaluokkalaisten sivun viime kevään ykkösen jälkeen ja sieltä sitten löytää oikea linkki Ylen:n Hertan maailman sivulle.

Oppilaat menivät minun määräämäni parin kanssa koneille. Työrauha säilyy tällä aika vilkkaalla luokalla parhaiten, kun se pahin sähläyskaveri ei istu siinä vieressä. Kirjautuminen onnistui hyvin ja oikea nettisivukin löytyi hienosti. Kuulokkeita on kaksi joka koneella, mutta niitä ei oltu vielä kevään jälkeen käytetty, joten hetki meni jakopaloja liittäessä. Nopeasti kaikki kuulivat. Meillä on ihan halvat kuulokkeet, jotka ovat toimineet jo monta vuotta.

Hertan maailmassa parit sitten vuorotellen valitsivat tehtäviä ja tekivät hyvin keskittyen niitä lopputunnin.

Viimeiseksi suljettiin kaikki sivut, sammutettiin kone, laitettiin näyttö pois päältä, työnnettiin jakkarat tietokonepöytien alle ja lähdettiin välitunnille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti